2011. november 12., szombat

album torta2

Egy szülinapi tortának kérték, anyukám fotolbum tortája alapján. az ünnepelt megengedte, hogy közzétegyem a torta képét a fényképekkel együtt, sőt megkaptam a gyertyákkal feldíszített torta képét is. A torta sima csokitorta, kiskukta féle alappiskóta és csoki ganache.

máktorta

Új kocsijuk megünneplésére barátnőméknek autó alakú tortát készítettem. A kívánság máktorta volt  meggylekváros mascarpone töltelékkel. a kihívás az volt, hogy faragásra alkalmas piskótát tudjak készíteni. Kiskuktától kértem segítséget, aki több receptet is küldött, de végül az ő alapreceptjének egy variációját választottam: a 6 tojásos tésztát 400g liszt és 200g darált mák felhasználásával készítttem el, morzsálódott ugyan, de használható volt.
A torta másik érdekessége, hogy teljes kiörlésű tönkölybúza lisztből és xilittel készült. A tortát chocoflex-el boritottam.

kókuszos torta


Sógorom szülinapjára síelés témájú kókuszos torta volt a feladat. A tészta a kiskukta féle alappikóta, de olvasztott csokival - sokkal könnyebb lett így. A töltelék kókuszos krém volt. Interneten talált recept alapján kezdtem, kókusztejpor, kókuszkrém, tejszín és kókuszreszelék kellett hozzá Sajnos mindezekkel együtt sem volt semmi íze, így végül egy elég komoly mennyiségű kókuszszirup is belekerült. A végeredmény viszont nagyon hihetetlenül finom lett. A síelő és a fenyők fondantból készültek.