2013. február 22., péntek

maradékok hasznosítása

A hétvégi tortákból maradt ki trüffelkrém és piskóta is. Hogy ne menjen pocsékba, készítettem belőle trüffellel és meggyel ill. áfonyával töltött bonbonokat (ízre jó, a külsején még kell csiszolni :). A piskótát ledaráltam és összekevertem a maradék krémmel, kaptam egy keksztekercs állagú masszát. Ebből készítettem el a sárkányt, amit már nagyon rég szerettem volna kipróbálni. Nekem tetszik, csak a szárnyait nem tudtam megoldani :(







2013. február 17., vasárnap

szülinap

Barátnőmnek vasárnap volt a szülinapja. Neki készült meggyes-trüffel töltelékkel és a karamell tanfolyamon alkotott egyik "művemmel" ez a torta, marcipánnal borítva:




Ferrari torta

A kérés kis méretű Ferrari témájú torta volt, trüffel izesítésel, marcipán borítással. A karamell tanfolyam után, este kellett elkészítenem , mert szombat délelőtt jöttek érte. A trüffel receptjét a tanfolyamon Hajnitól kaptam (köszönöm!) és a torta formájára szintén a tanfolyamon kaptam ötleteket. A kerék nyújtható csokival, a többi marcipánnal lett borítva. Ez lett belőle:



Karamell tanfolyam

Régóta vágytam kipróbálni a cukorformázást. Némó 2 napos karamell tanfolyamán lehetőségem volt rá. Hihetetlen élmény volt. Bár rengeteget kéne még gyakorolni, hogy az elkészült "mű" megközelítse azt, amit kitaláltam, így is nagyon élvezetem. Íme néhány az alkotásaim közül - van még mit fejlődni (:), de két nap alatt ez sem rossz :

Első nap
Második nap
a hattyút sajnos nem én készítettem, de a többit igen