2011. október 8., szombat

SAD

A SAD-ra két tortának is nekivágtam. Az első egy kilövésre váró űrsikló (unokaöcsém szerint felismerhetőbb lenne, ha nem felejtem le a farokszárnyat :)
 a másik egy tengeralattjáró.


Űrhajó:
A tészta a kiskukta féle piskóta csoki ganache és áfonya lekvár töltelékkel. A fondant borítást folyékony ételfestékkel ill. csokival színeztem. Az alábbiakban felteszem a fázisfotókat is:





Tengeralattjáró:
A tészta a kiskukta féle piskóta csoki ganache töltelékkel. A fondant borítást folyékony ételfestékkel  színeztem, a felcsapódó víz kék festékkel színezett cukorbevonó (icing):

anyu szülinapi tortája

Anyukámnak most volt a 70. szülinapja. Két ünnepséget tartottunk: szűk és tágabb család, így két torta is készült.
Az első virágos vázának készült, ahol a váza kicsit eltorzult, így inkább cserépre hasonlít :( A virágok nagy része fondantból készült, de a rezgő és néhány rózsa és szekfű élő virág volt. A torta a kiskukta féle tészta, csokival és áfonya lekvárral töltve:



A második torta egy fényképalbum volt (csoki torta), ostyaképekkel. A tervek szerint 10 képet akartam rátenni, de sajnos a szállítás belimitálta a torta méretét, a képek pedig ennél kisebb méretben már nem kivehetőek. Végül 8 képet tettem fel úgy, hogy középre készítettem egy fondant lapot, melyet két zsírpapír között helyeztem el, így az album lapozható volt.

 Az alábbi képen a család kérésére az arcokat kitakartam, de azért tettem ide, mert csak ezen látszik jól az album alakja: